KIRÁLYHÁGÓMELLÉKI REFORMÁTUS EGYHÁZKERÜLET
Akik Istent szeretik, minden javukra van. (Róm 8,28)
410202 Nagyvárad (Oradea), Sulyok István u. 9 szám, Románia - tel/fax: +4-0259-435.386
2023 november 24.

Kitüntetett diakóniai szolgatársak

November 17-18. között tartották Kolozsváron a XX. BETHLEN KATA DIAKÓNIAI NAPOKAT, ahol kiosztottuk az „Év Legjobb Diakóniai Munkása” díjakat is.
Kitüntetett diakóniai szolgatársak

Egyházkerületünkből részt vettek az eseményen a nagyváradi, zilahi és szatmári diakóniai alapítványok képviselő.Fontos, hogy a terepen, a házi idősgondozásban dolgozó munkatársakat erkölcsi és anyagi elismerésben is tudjuk részesíteni. Egyre öregedő társadalmunkban az idősgondozásban szolgáló diakónusok munkája nélkülözhetetlen. Olyan szolgálat ez, melyet a szakértelmen túl a lelki és szeretettel teljes hozzáállás megfizethetetlenül értékessé tud tenni. Közösségeinknek és gyülekezeteinknek egyre sürgetőbb érdeke, hogy szervezetten formában is gondoskondi tudjunk egyedül maradó, gondozást igénylő testvéreinkről. 

A méltatás rendjén Ghitea-Szabó József Levente missziói és diakóniai előadótanácsos részéről elhangzott, hogy elengedhetetlen felismerni, megismerni és elismerni e szolgálat fontosságát.

A Királyhágómelléken szolgáló Diakóniák idei kitüntetettjei: Kiss Sidonia Carla – Nagyvárad; Bántó Ilona – Zilah; Koch Ágnes – Szatmár. Isten áldja, vezesse és erősítse őket és a szeretetszolgálatban dolgozó valamennyi munkatársat.

Fényképek: Kiss Gábor