KIRÁLYHÁGÓMELLÉKI REFORMÁTUS EGYHÁZKERÜLET
Akik Istent szeretik, minden javukra van. (Róm 8,28)
410202 Nagyvárad (Oradea), Sulyok István u. 9 szám, Románia - tel/fax: +4-0259-435.386
2023 december 19.

Krisztusra hangolva adventi zenefesztivál

2023 adventjében, december 16-án került sor a Krisztusra hangolva adventi zenefesztiválra Nagyváradon, a Sálem központban.
Krisztusra hangolva adventi zenefesztivál

A rendezvényen négy zenecsapat és mintegy 350 résztvevő volt jelen. Egyházkerületünk hagyományos adventi ifjúsági programját 2011-ben szervezték meg először, azóta minden évben összegyűlnek egyházkerületünk fiataljai, hogy dicsőítsük Istenünket, készüljünk a karácsony ünnepére, hangolódjunk együtt Krisztusra.

A program szombat délután három órától kezdődött, de reggel már javában dolgoztak a nagyszalontai és magyarkéci önkéntesek, hogy előkészítsék a terepet a csapatok és a résztvevők számára. Az alkalom elején Mikló István-Boldizsár szervező ismertette a programot és az rendezvénnyel kapcsolatos tudnivalókat, majd ft. Bogdán Szabolcs János püspök köszöntötte a résztvevőket, és felkonferálta az első fellépő csapatot, a krasznai REndítŐ Band-et, mely a gyülekezet ifjúsági kórusával kiegészülve szolgált. Ezt követően a nagyszalontai KRISZBI Band-del énekelhettünk együtt, akik a rendezvény hagyományos fellépőinek számítanak. Ez után szünet következett, mely alatt a résztvevők az egymással való beszélgetés mellett válogathattak a könyvstand kínálatából vagy ellátogathattak az imasétára. A szünet után Vékony Zsolt-József egyházkerületi ifjúsági előadó áhítata következett, majd a Kabát együttes énekelt, akik az Élő Kövek fiataljaiból állt össze külön zenecsapattá. Őket követte az Élő Kövek együttes, akik a tőlük megszokott színvonalas szolgálattal vezettek minket az Isten dicsőítésében. Az eseményt a zenecsapatok közös éneklése zárta.

A rendezvény támogatója a Bihari Református Egyházmegye, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület, a Királyhágómelléki Ifjúsági Szövetség (KRISZ), a Magyarkéci Református Egyházközség és a Nagyszalontai Református Egyházközség volt. Legyen hála az Úrnak ezért az áldott alkalomért! Hiszem, hogy aki részt vett rajta, azt segítette abban, hogy karácsonyra készülődve valóban Krisztusra hangolódjon.

Bán Alpár lelkipásztor,

a Bihari Református Egyházmegye ifjúsági előadója