KIRÁLYHÁGÓMELLÉKI REFORMÁTUS EGYHÁZKERÜLET
Akik Istent szeretik, minden javukra van. (Róm 8,28)
410202 Nagyvárad (Oradea), Sulyok István u. 9 szám, Románia - tel/fax: +4-0259-435.386
2024 január 24.

Az Ifjúsági Munkatársképző Tanfolyam második szemináriuma

Január 18-21 között került sor a múlt év novemberében elinduló MKT második szemináriumára.
Az Ifjúsági Munkatársképző Tanfolyam második szemináriuma

Nagyon sokat tanultunk, sok érdekes témában. Beszéltünk a problémákról és azok megoldásáról, az elhívásról, hogy Istennek terve velünk, ő hív el minket alázatosan, mi pedig engedelmeskedhetünk neki. Beszéltünk a Bibliáról, hogy a Szentírás kinyilatkozás, kijelentés, hogy 1500 év alatt íródott, hogy 1 szerzője van de 40 írója.  Megtanultuk, hogy hogyan tartsunk bibliaórát méghozzá kreatívan és hogy hogyan találjunk témákat hozzá.

Rengeteg kreatív programot tártak fel számunkra az előadók, melyeket érdemes az ifijeinkbe bevezetni, például filmklub, lánykör/fiúkör, játékestek, közös vacsora és még sok hasonlók. 

Tartalmas előadást hallhattunk az önismeretről, ami szinte a legfontosabb, hiszen ahhoz, hogy én ifit vezessek vagy emberekkel foglalkozzak, jó lenne ismernem magam. Ebből adódóan jobban megismerem a másik embert is. Ebben a témában kitértünk arra is, hogy mi Istennek az alkotótársai vagyunk és nem csak játszótársak. Mi is alkotunk a Földön, csak mi azokkal a talentumokkal, amelyekkel megajándékozott minket az Úr. Olyan csodálatos az, hogy az Úr akkor is alkotótársnak tart, ha én úgy érzem, hogy nekem nincs semmihez tehetségem. Mindenki művésznek van elhívva, ahogyan Francis Schaefler keresztény teológus fogalmazta meg. Megismerhettük a Johari Ablakot, személytípusokat mint például domináns, iniciatív, stabil és gondos, melyeket bővebben kifejthettünk.

De nem csak tanultunk ám, hanem játszottunk, jégtörőztünk, beszélgettünk nagyon fontos témákról, mint például a keresztség, bemerítkezés és hasonlók. Összességében ez a hét fejlődés volt mindannyiunk számára. Gazdagodtunk úgy tudásban, mint élményekben. Csordultig van a szívem az örömtől, amelyet itt kaptam. Köszönjük minden előadónak a tanítását, türelmét és idejét. 

Arany Annamária, 

Nagyvárad-Olaszi mkt-s