KIRÁLYHÁGÓMELLÉKI REFORMÁTUS EGYHÁZKERÜLET
Akik Istent szeretik, minden javukra van. (Róm 8,28)
410202 Nagyvárad (Oradea), Sulyok István u. 9 szám, Románia - tel/fax: +4-0259-435.386
2024 április 25.

2024-ben is KREK lelkészhét Sólyomkőváron

Idén június 17. és 21. között kerül sor a lelkészhétre a Bétel Táborban (Sólyomkővár, Réz hegység, Bihar megye).
2024-ben is KREK lelkészhét Sólyomkőváron

„A lelkészhét számomra olyan, mint a tanítványoknak a megdicsőülés hegyén, ahonnan másképp térek vissza a hétköznapokba, a szolgálatba.” Így nyilatkozott az egyik visszatérő résztvevő arról a programról, amelyet eredetileg a Dunamelléki egyházkerület hozott létre, néhány éve pedig Királyhágómelléken is elérhető. Az alapgondolat az, hogy lelkipásztorok házastársukkal együtt egy csendes helyen, testvéri körben kipihenhetik az elmúlt hónapok fáradalmait, miközben olyan lelki táplálékot kaphatnak, amely az ő szükségleteiket elégíti ki.

Idén június 17. és 21. között kerül sor a lelkészhétre a Bétel Táborban (Sólyomkővár, Réz hegység, Bihar megye). A részvételi díj  600     lej személyenként, amely magában foglalja a teljes ellátást. A hét témája A biblikus jövőképből táplálkozó reménység lesz, ugyanis sok és sokféle félelmet keltő folyamatok határozzák meg mindennapjainkat. Egy kétségen felül álló, pozitív végkifejlet szem előtt tartása segíthet nekünk abban, hogy türelemmel hordozzuk a ma terheit. Az erről szóló bibliatanulmányozásokat Marco de Leeuw van Weenen (Magyarországon a Tolnai egyházmegye missziói munkatársa) fogja vezetni. Az elhangzottakat a résztvevők kiscsoportokban átbeszélik. Délutánonként pedig más, érdekes kérdések is terítékre kerülnek majd. Elég idő fog rendelkezésre állni pihenésre, elcsendesedésre, sétára, dézsázásra vagy akár egy baráti asztalitenisz-meccsre is, a sok más lehetőség mellett, amivel eltölthetjük a programba beillesztett szabadidőt.

Így a vége felé egy másik résztvevő tapasztalatát is megosztanám veletek: „Amióta lelkészhetekre járunk, megújulások és áldások sorozatát tapasztaljuk életünkben és szolgálatunkban egyaránt. Sűrítve kapjuk ezeken az alkalmakon a kegyelmet és az áldást! Nagyon hálásak vagyunk Istennek mindazért, amit életünkben és gyülekezetünkben elvégzett a lelkészhetek által.”

Köszönjük a Királyhágómelléki Református Egyházkerület Elnökségének, hogy fontosnak tartja a lelkipásztorok és családjaik pásztorlását és örömmel vették tudomásul, hogy immár harmadik alkalommal is megszervezésre kerül a lelkészhét.

Mivel a csendeshét helyszínének befogadóképessége véges (40 személy), a jelentkezések sorrendjében fognak betelni a helyek. Biztatjuk szolgatársainkat, hogy minél előbb (de legkésőbb 2024. május 31-ig) jelezzék részvételi szándékukat a következő email címen: sandoraed@yahoo.com vagy birobotond@yahoo.com. Kérjük a jelentkezéssel egy időben előlegként 200 lejt átutalni a következő bankszámlaszámra: Protopopiatul Reformat Simleu Silvaniei, RO95 RZBR 0000 0100 1326 6588, Raiffeisen Bank S.A. Simleu Silvaniei, str. 1 Decembrie Nr. 5 Bl. D5. A megjegyzés rovatba kérjük a lelkészhetet beírni. További információkat lehet kérni a következő telefonszámon: Sándor András 0766731992, Biró Botond 0742025944.

Szeretettel várjuk a jelentkezéseket!

A szervezők nevében

Sándor András esperes-lelkipásztor és Biró Botond lelkipásztor